Nyomtatás
Találatok: 636
vaddiszno viralityTöbbször írtunk már róla, hogy mekkora gondot okoznak a lakott területre beköltöző vaddisznók, akár a Balaton térségében is.

Volt már rá példa, hogy Alsóörsön közvetlenül a part mellett kellett terítékre hozni egyet. A csülkös vad olyannyira felbátorodott, hogy még a fürdőzők között is megjelenhet, ha éppen hűsölni támad kedve…

Az elmúlt napokban egy újabb konfliktus történt Balatonszepezden, ahol egy magánkertben lévő kutyára támadt egy konda. Az eb gazdái éppen nem tartózkodtak otthon, ezért a szomszédok hívták ki a rendőrséget.

Végül a helyi vadász segítségével terítékre hozták a kocát és több malacot is, ezzel vetve véget a küzdelemnek. A házőrzőnek szerencséje volt, mert komolyabb sérülések nélkül megúszta a találkozást.

Szepezden szinte mindennapossá váltak a vad-ember atrocitások. A disznók fényes nappal az utcákon, játszótereken sétál, sok esetben kondába verődve. Több lakó panaszkodott arra, hogy hiába hangoskodnak, dobálják kővel a kertjükbe betörő vaddisznókat, azok nem menekülnek el. Vannak, akik inkább hagyják, hogy lakmározzanak az udvarban lévő komposztból, mert legalább addig is elkerülhető a támadás. Mások, reggelente a kerékpárúton is hangoskodva tekernek vagy futnak, hogy ezzel is távol tartsák őket.

Számos videófelvétel és fotó is készült már róluk, a Káli-medence vadásztársaság tagjai is lencsevégre kapták őket:



Forrás: Vadászlap