Nyomtatás
Találatok: 432
zala geodeta talalkozoA zalai geodétatalálkozón ez is kiderült

Kedden rendezték meg az István Parkhotelben az immár hagyományos zalai geodétatalálkozót.

A Zala Megyei Mérnöki Kamara geodéziai és geoinformatikai szakcsoportja, valamint a Magyar Földmérési és Távérzékelési Társaság zalaegerszegi csoportja által szervezett eseményen először a szakcsoport elnöke, Szilágyi László köszöntötte a megjelenteket, majd a résztvevők meghallgatták a geodétahimnuszt.
– Első alkalommal 2017-ben rendeztük meg a zalai geodétatalálkozót, melyre a hagyományok szerint Zalán kívül Somogyból, Vasból és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek kollégák – bocsátotta előre. – Sajnos a létszám most a pandémia miatt alacsonyabb, mint szokott lenni, az otthon maradottak online módon kapcsolódhatnak be a szakmai továbbképzésbe. A rendezvényen – mely az előírt továbbképzésben kreditpontokat jelent a kollégáknak – a geodéziában alkalmazott legújabb eljárások, mérési módszerek is megjelennek.

A találkozót Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, akinek Szilágyi László a Kányaváry Borbirtok borát nyújtotta át. Rosta Gyula köszöntőjében jelezte: az erdész és a geodéta tulajdonképpen rokon szakma, hiszen ezer szállal kötődik egymáshoz a két szakterület. Köszöntője további részében a vezérigazgató ismertette a többségi állami tulajdonban lévő cég működését, eredményeit, majd Vaski László, a Zalaerdő erdőművelési ágazatvezetője, illetve Gál András ingatlan-nyilvántartási előadó beszélt arról, hogyan alkalmazzák az erdőgazdálkodásban a drónokat, továbbá hogy miképpen nyújtanak segítséget a korszerű technológiai eszközök, például az erdőterületek feltérképezésében és az erdőtervezésben. Elhangzott: a drónnal készített légi fotók és a térképszelvények „egymásra csúsztatva” naprakész információkkal szolgálnak az erdőterületek állapotáról.

A nap folyamán még számos szakmai ismerettel gyarapodhattak a megjelentek.

Forrás: Zaol