Nyomtatás
Találatok: 468
kaszo trofeaszemleÖtvenhat gímbikát hoztak terítékre a vendégvadászok az idei szezonban Kaszóban. Az elejtett koronások trófeái között 12 kilogramm feletti súlyú is akadt. A legszebbeket mutatták be a Kaszó Zrt. trófeaszemléjén, szombaton.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elejtett bikák számát tekintve az idei idényben volt a legnagyobb teríték. Négy éve még csak kisebb eredményekkel dicsekedhettek, de lassan kezd beérni a szakszerű és odaadó munka a vadgazdálkodásban. A vezérigazgató megköszönte a vadászati és a turisztikai szakszemélyzet munkáját, hogy az idei nehéz időszak dacára helytálltak és végezték munkájukat.

Az ötvenhat gímbika között 12 kilogrammon feletti trófeasúlyú is akadt, de 10 kilogrammos is több került célkeresztbe. Galamb Gábor jónak értékelte a 7,3 kg-os átlagsúlyt, valamint azt, hogy hetven százalékos az érmes bikák száma. Közülük öt Kaszón elejtett arany minősítést érdemelt ki a bírálat során.

A szemle érdekessége volt, hogy pár elejtett gím szinte életre kelt a mögöttük lévő festményeken. Ez a jelenleg Kaszóban alkotó Prihoda Judit festőművésznek köszönhető. – Az idei szeptember is bőségesen ellátott alkotásra inspiráló témával – mondta az alkotó. – Mivel minden reggel alkalmam nyílt Kaszóban az aznapi terítéket meglátogatni és lehetőségem volt az elejtett bikák fotózására is, arra gondoltam, hogy a legjobb, legérdekesebb trófeákat megörökítem a magam eszközeivel. Így, egy szubjektív válogatás látható azokkal a bikákkal, melyek „életre keltek”, a Kaszóban, 2020 szeptemberében esettek közül.

Ugyanis a művész az elejtett állatok trófeái alapján képzeli azt el, hogyan nézhettek ki még az erdő királyaként a bikák, s ezt viszi vászonra. A többi Kaszóban készült festményét is megtekinthették az érdeklődők. Képeiből állítják össze a „KASZÓ – 2021”-es naptárat.

Délelőtt családi napot is tartottak, melynek keretében kisvasutaztak a résztvevők a Baláta tóhoz és szakember segítségével megismerkedtek a terület növény és állat világával. Visszaérkezést követően kézművesség és finom ebéd várta őket.

Forrás: Sonline