Nyomtatás
Találatok: 528
ElephantA veszélyeztetett fajok védelmében és az orvvadászok elfogása érdekében fejlesztettek ki egy olyan technológiát, amely egy akusztikus érzékelővel rögzíti, honnan lőnek az állatokra.

A lövések felvételeinek elemzése segíthet a veszélyeztetett fajok megmentésében az egész világon az orvvadász hotspotok azonosításával egy olyan új technológiának köszönhetően, amelyet a nemzetközi természetvédelmi jótékonysági szervezet, a Londoni Zoológiai Társaság (ZSL) és a Google Cloud fejlesztett ki közösen.

A természetvédelmi területeken vagy a szafarikban elhelyezett akusztikus érzékelők akár 1 km-re (0,6 mérföldre) is rögzíthetik az eseményeket. Mesterséges intelligenciát használnak a lövések hangjának elemzésére, riasztva az orvvadász elleni járőröket.

A természetvédők jelenleg kameracsapdákra támaszkodva követik az orvvadászokat. A csapdákat mozgással aktiválják, de ezek csak a korlátozott távolságon belül használhatók.

Az akusztikus érzékelők viszont olcsóbbak, folyamatosan rögzítenek, és a történéseket 360 fokos sugárral is képesek észlelni, így sokkal hatékonyabban működnek.
A Google Cloud és a ZSL kipróbálta ki egyelőre ezt a technológiát a kameruni Dja Faunal Reserve állatvédelmi körzetben.

Egy hónapig 69 hangrögzítő eszközt helyeztek el a parkban, ami 267 nap folyamatos zajt vett fel. Ezt követően a Google mesterséges intelligenciája kereste az esetleges lövéseket, amelyeket a parkon belüli helyhez tudtak kötni.

Forrás: Index