Nyomtatás
Találatok: 454
magazin Nem mindennapi vadaszincidens 0 nagyOktóberben esett meg, hogy a vajdasági Bácskertes környékén egy szarvas elszaladt egy vadász puskájával, úgy tűnik az eset nem egyedi, hiszen jelenleg a cseh rendőrség keres egy szarvasbikát, amely véletlenül elemelte egy vadász puskáját a múlt héten.

Az eset az ország déli részén fekvő Ceské Budejovice környékén, Horní Planá település határában történt, ahol egy csapat vadász apróvad után kutatva fésülte át az erdőt. A szarvast megijesztette egy kutya. Az állat felegyenesedett és a vadász felé rohant, elsuhant mellette és elszakította a férfi kabátjának bal ujját – írta honlapján a regionális rendőrség.

A vadász bal vállán lógó, szerencsére töltetlen fegyvere rácsúszott a szarvas agancsára és az állattal együtt eltűnt – tette hozzá a hatóság. Nem sokkal később, nagyjából egy kilométerre az incidens helyszínétől egy másik vadász látta az állatot, amelynek még mindig az agancsán lógott a fegyver. A vadászok átkutatták az erdőt, ám nem találták meg a puskát. A rendőrség azóta is keresi a fegyvert.

Forrás: MTI