Nyomtatás
Találatok: 356
szocialis tuzifaA 2011 óta sikeresen működő szociális tűzifa programban az Egererdő Zrt. idén 80 térségi önkormányzat rászoruló családjának biztosít tűzifát.

A Belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton az 5000 fő alatti lakossal rendelkező önkormányzatok pályázhattak, az idén 5 milliárd Ft-os keretösszegű támogatásra. A nyertes pályázó helyi önkormányzatokból, az Egererdő Zrt.-vel szerződöttek 100 százalékban keménylombos tűzifát igényeltek.

A mihamarabbi segítségnyújtás érdekében társaságunk már ősszel megkezdte a tűzifa kiszállítását az önkormányzatokhoz. Az október közepétől csapadékosra forduló időjárás nem könnyítette meg az erdőgazdaság dolgát, de a társaság felkészültségének és több éves tapasztalatának köszönhetően január elején elmondhatjuk, hogy a teljes igényelt mennyiség közel 60 százalékát sikerült teljesíteni. – közölte Zay Zsolt, az Egererdő Zrt. kereskedelmi vezetője. A kormány által erre a célra biztosított keretösszeg folyamatos emelkedésével az önkormányzatok igénye is egyre nőtt. Míg 2017-ben 8000 köbméter szociális tűzifát szállítottak le, addig 2020-ra az igényelt mennyiség már 13 ezer köbméterre emelkedett.

Az egyes önkormányzatok igényei a 30 köbmétertől a közel 900 köbméteres mennyiségig változnak. Az összességében több ezer köbméteres megrendelés kiszállítása igen nagy feladat, melynek szervezésében segítjük az önkormányzatokat, fuvarozó vállalkozóink bevonásával.

Forrás: Egererdő Zrt.