Nyomtatás
Találatok: 355
rendorsegAz 59 éves férfinek, aki 17 éves fiatal rokonával lőtte ki az állatot, kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy január 19-én 7 óra körül, Rábatamási község külterületéhez tartozó szántóföldön, két férfi kilőtt egy őzet, amelynek tetemét egy gépjárműbe helyezték, és azzal egyikük farádi lakásához hajtottak.

A csornai rendőrök a férfi házánál – miközben a vad feldolgozását végezték – tetten érték a feltételezett orvvadászokat. Az 59 éves férfi, valamint rokona, egy 17 éves fiatal, a vad eredetét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket a Csornai Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de jogosulatlanul lőtték ki a vadkant, ezért a farádi lakosokat orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 59 éves férfinak továbbá kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.
A rendőrök az eltulajdonított vadhúst, valamint a lőfegyvert és lőszereket lefoglalták, az idősebb férfi fegyvertartási engedélyét bevonták.

Forrás: Police