Nyomtatás
Találatok: 313
b medve udvarhely belo 8Nincs közvetlen ok-okozati összefüggés a törvénytelen erdőirtások és aközött, hogy a medvék olykor a városok iskoláinak az udvarán is megjelennek - jelentette ki Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter a Székelyhon portál által között interjújában pénteken.

A miniszter eltúlozottnak, és a hivatali elődje kampányfogásának minősítette azt az állítást, hogy Romániában évente 20 millió köbméter fát vágnak ki illegálisan.
Szerinte a törvénytelen fakivágások gyakorlata jóval kisebb mértékű. A február elsejétől elindított Sumal 2 informatikai rendszerrel azt próbálják megoldani, hogy az illegálisan kivágott fa ne kerülhessen be a kereskedelembe. Tánczos Barna az igazságügy-miniszter segítségét kérte ahhoz, hogy bűnügyi hatóságoknál képezzenek ki szakembereket az erdészeti bűncselekmények felderítésére.

Famaffiáról beszélünk, de nem látunk egyetlen esetet sem a bíróságok asztalán ? jelentette ki a miniszter. Tánczos Barna azt is kétségbe vonta, hogy a medvék romániai elszaporodása csak a törvénytelen erdőirtásokkal állna összefüggésben. Szerinte elhibázott azt mondani, hogy „azért van a medve az iskolaudvaron, mert valaki fát vág kint a hegytetőn”.

Forrás: Index