Nyomtatás
Találatok: 398
rendorsegA Lenti Rendőrkapitányság körzeti megbízottai február 16-án délután Rédicsen állítottak meg egy teherautóval közlekedő férfit és utasát.

A gépkocsi átvizsgálása során a jármű utasterében és a raktérben több darab hullajtott agancsot és egy trófeát találtak az egyenruhások, melynek eredetére vonatkozóan a férfiak elmondták, hogy azt a lendvakecskési erdőben, a Csuszigáló erdőrészletben találták.

A beszerzett információk alapján a trófeákat a területileg illetékes erdészet tudta és engedélye nélkül gyűjtötték össze a férfiak, ezért a rendőrök előállították őket a Lenti Rendőrkapitányságra. A rendőrök a személyek otthonaiban jelentősebb mennyiségű szarvasagancsot és egyéb trófeát, valamint agancsból készült használati tárgyakat találtak, melyeknek eredetét vizsgálják. Az eljárás adatai alapján az eset körülményeit a Lenti Rendőrkapitányságon lopás elkövetése miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Szintén a körzeti megbízottak ellenőrizték azt az 54 éves reszneki férfit, akit Külsősárd külterületén állítottak meg a helyi vadásztársaság tagjának észlelése alapján február 20-án 15 óra 35 perckor. A férfi kerékpárjának csomagtartóján egy nagyméretű szarvasagancsot szállított, melynek eredetét nem tudta igazolni, az agancsgyűjtésre engedéllyel nem rendelkezett. A férfi ügyében - őrizetbevétele mellett - tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok értelmében az elhullott vad és agancs az illetékes vadászatra jogosultak tulajdonát képezi. Ha valaki az erdőben elhullajtott agancsokat hazaviszi, akkor lopást követ el, annak értékétől függően az eljárás során a hatóságok szabálysértési vagy büntetőeljárás keretében vizsgálják az elkövetés körülményeit. Amennyiben ilyen agancsokat találnak, haladéktalanul értesítsék az illetékes vadásztársaságot! - tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Amennyiben ilyen agancsokat találnak, haladéktalanul értesítsék az illetékes vadásztársaságot! - tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Letenye Média