emlekkereszt avatasA Pilisi Parkerdő – a 21 állami erdőgazdasággal összhangban – emlékkereszt-állítással tiszteleg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt.

Az emlékkeresztet a Budakeszi Angyalok királynéja templom szomszédságában, a Makkosi réten állították fel.

2021-ben hazánk rendezi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A rendezvény célja, hogy a hívekben elmélyítse és tudatosítsa, az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia. Ehhez kapcsolódóan, az állami erdőgazdaságok közös kezdeményezésének résztvevőjeként a Pilisi Parkerdő Zrt. is emlékkereszt állításával tiszteleg a világesemény előtt.

A Makkosi réten álló emlékkereszt 30 x 30 cm keresztmetszetű tölgygerendából készült, magassága öt, szélessége több mint 3 méter. Az acél tartószerkezetbe illesztett kereszten a hazánkban idén tartott Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus tiszteletére és emlékére 21 kis kereszt látható, valamint a „Minden forrásom belőled fakad” felirat olvasható.

Az eseményen részt vett Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója. Az emlékkeresztet Filó Kristóf kanonok, plébános áldotta meg és szentelte fel.

Angyalok királynéja kegytemplom

A Budakeszi Angyalok királynéja kegytemplomot 1768-ban szentelték fel tízezer ember jelenlétében. Jelenlegi formáját – a szervita atyák munkájának köszönhetően – a XX. század közepén, az 1940-es évek második felében nyerte el. Az 1964-ben felújított templomban ma is a „foglyokért" imádkoznak: a kábítószeresekért, alkoholistákért, a testiség-, a szerencsejátékok- és minden más káros szenvedélyek rabjaiért.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
0
0
0
s2smodern
powered by social2s