Nyomtatás
Találatok: 667
tigris indoneziaA fiú egy pálmaolaj-ültetvényre kísérte el az apját az indonéziai Riau tartományban.

Egy 16 éves fiút marcangolt szét a hétvégén egy súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigris az indonéziai Riau tartományban – közölte hétfőn egy helyi illetékes.
Muhammad Mahfud, a tartományi természetvédelmi hatóság munkatársa szerint az eset vasárnap történt. A fiú az apját kísérte el munkába egy Siak kerületbeli pálmaolaj-ültetvényre, amikor a nagymacska rátámadt és végzett vele. Mahfud szerint a ragadozónak csapdát állítottak, hogy át tudják költöztetni egy másik területre.

Mi a helyzet a tigrisekkel?
Az esetre kevesebb mint egy héttel azután került sor, hogy három szumátrai tigris, egy anya és két kölyke elpusztult egy drótcsapdában a nyugat-indonéziai Aceh tartományban.

A ma élő tigrisalfajok közül a legkisebb a szumátrai tigris, amelyet a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a súlyosan veszélyeztetettek közé sorol. Becslésük szerint csupán négyszáz maradt belőlük a vadonban. A másik két indonéziai alfaj, a bali és a jávai már kihalt.

A tigrisek számának fogyatkozása jórészt esőerdei élőhelyük elpusztítása és az orvvadászat számlájára írható, testrészeik iránt nagy keresletet támaszt az úgynevezett hagyományos kínai orvoslás.

Forrás: MTI