Nyomtatás
Találatok: 106
birosagHalált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki tavaly májusban egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott vadászpuskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.


Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat az egyik ismerőse hívta meg őzbakra vadászni, illetve kipróbálásra felajánlotta számára a körülbelül hat kilométer hatótávolságú vadászpuskáját is.

A két férfi a helyi vadásztársaság egyik tagjával 2020. május 15-én ment ki Újfehértó határába, a vádlott az álló gépkocsiból két lövést adott egy őzbakra, de egyik lövés sem talált. A fegyver kibiztosítása közben a puska csövét a város lakott területének irányába tartotta és közben egy vétlen lövést adott le.

A kilőtt lövedék eltalálta az onnan 2161 méter távolságra, a családi háza udvarán tartózkodó sértettet. A lelassult és stabilitását vesztett lövedék olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy kórházba szállítását követően meghalt - ismertette Martossy György, megjegyezve, életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A főügyész hozzátette, a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést vagy anyagi kárt.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Forrás: MTI
0
0
0
s2smodern
powered by social2s