Nyomtatás
Találatok: 303
gyermekosztaly tamogatasTöbb mint 34 millióval támogatja a vadásztársadalom a megyei kórházak gyermekosztályait - összegezte Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere az Országos Jótékonysági Vadászat adománygyűjtési akció eredményét hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.


Kásler Miklós kiemelte: a magyar vadászok összetartó közösséget alkotnak, s a már hagyománnyá vált adománygyűjtéssel az egészségügyet támogatják. A jótékonysági vadászatot 2020 decemberében tartották. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a gyermekkórházakat és gyermekosztályokat hiánypótló orvosi eszközök beszerzésével segítik az adott intézmények igényeihez igazodva. Emlékeztetett, hogy a jótékonysági vadászat 2013 óta létezik, s 2019-től országos kiterjesztésű. Eddig mintegy 100 millió forintot adományoztak a magyar egészségügynek gyermekgyógyászati célra, 108 millió forinttal új orvosi eszköz beszerzését segítették, amely mintegy 40 ezer gyermek gyógyulásához járult hozzá. Az ügyvezető kiemelte: adományozni, beteg embereken segíteni, rászorulóknak kezet nyújtani keresztény érték, amelyet a vadásztársadalom ismer és gyakorol, ezáltal példát és irányt is mutat. Mint mondta, feladatuknak tekintik, hogy a közjót szolgálják.

Fejes László felidézte: az elmúlt évben megalapították a Gróf Széchenyi Zsigmond Emlékérmet, a magyar vadászati kultúra kitüntetésével a társadalmi munkában végzett karitatív munkát ismerik el. Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy szeptember 25-én nyílik a fővárosban a vadászati világkiállítás, másnap ennek vidéki helyszíne Vásárosnaményban lesz. Vásárosnaményban szeptember 26-tól 21 napon át kulturális, szakmai rendezvényekkel várják a közönséget, karitatív módon a határon túlról érkező gyermeket díjmentesen fogadják - tette hozzá.

Forrás: MTI