rendorseg helyszineloLőfegyverrel visszaélés, orvvadászat, és lopás miatt emeltek vádat azzal a két férfival és egy nővel szemben, akik annak ellenére vadásztak a lakóhelyük közelében lévő vadásztársaság területén, hogy se fegyvertartási-, se vadászengedélyük nem volt.

A férfi értett a fegyverekhez, ám egy korábbi büntetőeljárás során 2002-ben bevonták a fegyvertartási engedélyét. Ennek ellenére továbbra is több lőfegyvert és lőszert tartott lakásában.

A férfi és ismerőse az egyik illegálisan tartott puskával és hőkamerával, jogosultság nélkül vadászni is jártak Karád közelébe, ahonnan a vadászat végén ismerőse élettársa fuvarozta őket haza autóval.

A férfiak a vadászatok során összesen háromszor ejtettek el vadat, amelynek egy részét elfogyasztották, a maradékot pedig eladtak. Az egyik megsebzett állatot nem találtak meg, annak tetemére később egy hivatásos vadász figyelt fel.

Az ügyészség a férfiakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta - írja az Ügyészség oldala.

Forrás: Origo
0
0
0
s2smodern
powered by social2s