szeptemberi titkari ertekezletSarkalatos és a következő hetek, hónapok feladatinak fontos lépéseivel kapcsolatban tájékoztatta Bajdik Péter főtitkár a tizenkilenc megyei területi szervezet titkárát 2021. szeptember 15-én, a hatvani Grassalkovich-kastélyban.

Az értekezlet első és egyben kiemelt témája, a Vadászkamara online ügyviteli programjával kapcsolatos fejlesztésekről, továbbá az új típusú vadászjegyre („plasztikkártyára”) történő átállás aktualitásairól tájékoztatta a megyei kollégákat a főtitkár.

Az új típusú vadászjegy kibocsátásának pontos részleteiről a vadásztársak az októberben megjelenő Nimród Hírlevélben olvashatnak bővebben.

A második napirendi pontban az Országos Vadgazdálkodási Alap 2022/2023. évi pályázati felhívásával kapcsolatos feladatokról és ütemezésükről kaptak tájékoztatást a titkár kollégák. Az ezzel kapcsolatos előadást Kovács Gábor szakmai igazgató tartotta meg, aki elmondta, hogy bár több éves múltra tekint vissza a Vadgazdálkodási Alap, de a pályázati felhívásban történtek jelentős változások a korábbi évekhez képest. Ezen változásokat emelte ki a szakmai igazgató annak érdekében, hogy a vadászatra jogosultak minél hatékonyabb segítséget kaphassanak a Területi Szervezeteken keresztül is.

A harmadik napirendi pont keretében Bajdik Péter főtitkár tájékoztatta a megyei tisztségviselőket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon való vadászati érdekképviseleti megjelenésről. Elmondta, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az Országos Magyar Vadászati Védegylettel közös stand keretében képviseli a magyar vadászokat a húsz nap alatt a Hungexpón. Részletezte a stand felépítését, a dizájnt és mindezek anyagi vonzatát, valamint a rendezvény területére történő eljutás és bejutás lehetőségeit. Arra kérte a titkárokat, hogy az említetteket és az időközben érkező információkat hatékonyan juttassák el a vadászokhoz.

A főtitkár tájékoztatást adott a közelmúltban megrendezett országos hivatásos vadászok versenyéről és egyben köszönetét fejezte ki a szervező Heves megyének, valamint említést tett az októberben megrendezésre kerülő Nemzetközi Vizsla Főversenyről is.

Forrás: OMVK