Nyomtatás
Találatok: 489
gyulaj orvvadaszJelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság, lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tamási Rendőrkapitányság egy 48 éves pári és egy 52 éves nagykónyi lakossal szemben.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. feljelentése alapján a tamási rendőrök az elkövetőket 2020. november 2-án Páriban tetten érték, amikor két dámszarvas trófeát készítettek ki. A 48 éves férfi korábban a feljelentő alkalmazásában volt kerületvezető vadász. A trófeákat jogosulatlanul, vagyoni haszonszerzés céljából szerezte meg, azokkal nem számolt el. Erről 52 éves segítőjének is tudomása volt – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók a volt vadőr tartózkodási helyén megtartott kutatás során további öt nagy értékű dámbika trófeát foglaltak le, amelyekről feltételezhető, hogy bűncselekmény elkövetéséből származnak. Az okozott kár több, mint ötmillió forint.

Az eljárás során megállapították, hogy a pári férfi a feljelentést megelőző években több nagyvadat ejtett el jogosulatlanul, valamint vendégvadászokat vadásztatott jónéhány alkalommal törvénysértő módon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén.

A korábban kerületvezető vadászként foglalkoztatott férfi a fenti bűncselekmények elkövetésekor a közfeladattal kapcsolatos jogkörét minden esetben túllépte, továbbá rendszeres haszonszerzésre törekedett. Többször is kihallgatták gyanúsítottént a terhére róható bűncselekmények elkövetése miatt, de egyetlen esetben sem tett vallomást.

A nagykónyi férfit orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ennek során vallomást tett, de tagadta bűnösségét.

A Tamási Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte és az iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.