rendorseg helyszineloSajtóhírek szerint magánéleti gondok állhattak a tett mögött. A férfi vasárnap hajnalban hunyt el a kórházban.

A Blikk cikke szerint a Vas megyei Balogunyomban egy vadászati ellenőrként dolgozó kormányhivatalnok a nyílt utcán, a háza előtt lőtte fejbe magát a felesége szeme láttára pénteken délután. A cikk szerint a szomszédok arról beszéltek, hogy a nő nem tudta már megakadályozni azt, hogy a férje agyonlője magát.
A tragédiának szemtanúja volt egy péktermékeket árusító furgon sofőrje a Blikk cikke szerint, az újraélesztést pedig a szomszédban élő, a büntetés-végrehajtásnál dolgozó férfi és felesége kezdte meg.

A cikk szerint S. Gyuláért sokáig küzdöttek, válságos állapotban vitték kórházba, ahol vasárnap hajnalban elhunyt. A lap értesülései szerint a férfi egy engedéllyel tartott 9 milliméteres kaliberű fegyverrel oltotta ki a saját életét.

A tragédia előtt nem sokkal még ott voltam nála és arról beszéltünk, milyen munkákat fogunk elvégezni együtt a hétvégén. Aztán elmentem, és amikor visszaértem, a rendőrautók már itt álltak a ház előtt és le volt zárva minden. Már napok óta látszott rajta, hogy valami rettenetesen nyomasztja. Mindig vidám volt, de mostanában jóval szótlanabb lett valamiért. Tudtam róla, hogy gondjai lehetnek a magánéletben, de nem nagyon beszélt róla, inkább magába fojtotta az érzéseit - mondta el a lapnak Ferenc, aki évtizedek óta ismerte az elhunytat.

A Blikk értesülései szerint a férfi Szombathelyen élt a feleségével, de az elmúlt hónapokban sok időt töltött a közeli faluban lévő hétvégi házában. Két felnőtt fiú apja, sőt, nagyapa volt már az 54 éves férfi, aki a Vas Megyei Kormányhivatal Mezőgazdasági Osztályán dolgozott vadászati felügyelőként, több évtizede volt vadász.
A lap több vadásztársával is beszélt, akik mind értetlenül álltak a cselekedete előtt. Egyikük elmondta, a férfi rendkívül felelősségteljes munkát végzett, a vadászterületek szakmai munkáját felügyelte, a vadászati naplókat hitelesítette, trófeákat bírált el többek között.

A Blikk elérte a férfi feleségét is, aki nem kívánt nyilatkozni.

Én is úgy tudom, hogy magánéleti problémái lehettek. A végzetes napon Gyula füvet nyírt, a felesége pedig hirtelen megjelent és összevesztek. Ezután a kocsija mellett, a hídon lőtte fejbe magát. Az utóbbi időben nagyon lefogyott, lelkileg biztosan nem volt vele minden rendben
- magyarázta a lapnak a férfi egyik ismerőse, Lőrincz Gergely.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálja az esetet.

Forrás: Propeller