Nyomtatás
Találatok: 467
vadmalac szarvasmarha1Külső-Somogy keleti részén, Udvaros Péter állattenyésztő, egyben tógazda, különleges pillanatot örökített meg vadkamerájával a Bonnyai Vadásztársaság területén.

Udvaros Péter a Koppágy völgyben, Bonnyapusztán, az Udvaros farmon húsmarhatenyésztéssel is foglalkozik. Több alkalommal látott a terület szélén, a villanypásztor mellett vaddisznónyomot . A vaddisznók vélhetően ennivalóért jöttek a szarvasmarhák közvetlen közelébe. Azért, hogy egy helyre koncentrálja a vaddisznókat időszakos kukoricaszórót üzemeltetett a Gégó területrészen. Pár nap elteltével a vadkamerája különleges pillanatokat rögzített: a fényképen a húsmarhái láthatóak vaddisznómalacokkal.

vadmalac szarvasmarha2

A felvételt csak a szerencsének köszönheti, mivel egy 170 hektáros legelőre bármilyen irányból bemehetnek a vaddisznók. A vad egyáltalán nem félt a szarvasmarhától. Éjszakánként a silóval kevert kukoricára időnként még a gímszarvasok is bejárnak. Egy alkalommal fényes nappal szemtanúja volt annak, hogy a tehén mellől aranysakálok ragadtak el alig pár napos borjat. Két sakál a tehenet zavarta , addig a harmadik megölte a borjat. A kialakult helyzet megoldásához Udvaros Péter vadászok segítségét kérte, akik lecsökkentették a sakálpopulációt. Azóta a kártétel megszűnt, amit a vadmalacok jelenléte is bizonyít – zárta beszámolóját az állattenyésztő.

Írta: Dr. Szilágyi Gergely

Képeket készítette: Udvaros Péter

Forrás: Agrojager