vaddiszno janoskorhazTöbben is jelezték a Facebookon szerdán, hogy napközben vadászok lőttek ki vaddisznókat, illetve kismalacokat Budán, a János-kórháznál.

Az egyik bejegyzésben azt írták, hogy „ma reggel az 56-os villamos megállt a János-kórház előtt, fél 9 körül. Több puskalövés hangzott, az ablakon kinézve láttuk, hogy néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, többnyire kismalacokat. Egy kisfiú sokkot kapott, hozzá mentőt kellett hívni.”

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebookon azt írta, hogy a helyzet tisztázása végett megkereste a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát, a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, a Szent János Kórházat, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalát és az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetét is. A kilövések kéréséről, annak engedélyezéséről és kivitelezéséről kért tájékoztatást.

Azt firtatta, hogy ha valóban hétköznap reggel fél kilenckor történt az eset a villamosmegálló szomszédságában, akkor hogyan bizonyosodtak meg arról, hogy a lőfegyver használata nem veszélyeztette-e az emberek testi épségét. Az újpesti alpolgármester pedig a Facebookon jelentette be, hogy törvénymódosítással akadályozná meg a hasonló állatgyilkosságokat, melyeket "gyomorforgató mészárlásnak" nevezett:

Hétfő este a Szent János Kórház területén egy népes vaddisznócsapatot fotóztak le.

Forrás: HVG