tavcso vadaszElkészült a Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Program pályázati kiírásának tervezete, így mostantól a részletei is ismertek a Vadászkamara civil szervezetek hivatásos vadászait támogató kezdeményezésének.

2023. február 28-áig több mint 350 millió – hivatásos vadászonként bruttó 200 000 – forintot biztosít az érdekképviselet a vadőrök felszerelésének beszerzésére.

Az elmúlt évek visszafogott gazdálkodása miatt kialakult többletforrás ilyetén felhasználásáról a tavaszi országos küldöttközgyűlés döntött: a vonatkozó határozat értelmében bővültek a Kiemelt Kamarai Célok programjai az eszközbeszerzési programmal. Ennek célja a hivatásos vadászok munkakörülményeinek javítása minőségi munkaeszközök beszerzésével.

A támogatási rendszer alapjairól a Vadászkamara Elnöksége döntött májusban, elfogadva a program működési szabályzatát. Mostanra elkészült a részletszabályokat tartalmazó pályázati felhívás tervezete, amelyet a június 21-ei értekezletükön megismertek a megyei Területi Szervezetek titkárai és rövidesen elfogadhatja az Elnökség. A pályázati felhívás június 30-áig megjelenik a Vadászkamara honlapján, illetve a Területi Szervezetek is felhívják rá a vadásztársaságok és hivatásos vadászaik figyelmét.

FONTOS: A Vadászkamara a minél gyorsabb információáramlás érdekében közzéteszi a pályázati felhívás tervezetében szereplő sarokpontokat, ugyanakkor a pályázatokat a honlapon közzétett (végleges) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS alapján kérjük majd benyújtani, vagyis a pályázati felhívás megjelenéséig a változtatás jogát fenntartjuk.

Forrás: OMVK