Nyomtatás
Találatok: 476
hivatasos vadaszok versenye zalaA zalai versenyzők közül az egyik legfiatalabb állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A hivatásos vadászok szakmai versenyét az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete és Zala Megyei Területi Szervezete közösen rendezte meg június 22-én.

Az ágazatban dolgozó vasi és zalai szakemberek vetélkedésének a Kemenesmagasi Stüszi lőtér adott otthont.

A példaértékűen előkészített és nagyszerűen levezetett megmérettetésen gyakorlati és elméleti feladatok várták a rendezvényre jelentkező hivatásos vadászokat.

A verseny során kürtjeleket és madárhangokat, továbbá emlős- és madárfajokat, valamint vadászkutya-fajtákat ismertek fel a szakemberek. Terepi feladatként értékelték a lőtér térségében a szervezők által elhelyezett 10 nagyvad trófeát, amelyet távolságbecsléssel kombináltak. A szőrmés és szárnyas ragadozófajok fogására alkalmas csapdák felismerésén túl kétajtós ládacsapdát időre élesítettek. E szakmában dolgozóknak fontos a jó lőkészség is, amelynek összevetése céljából korong- és nagygolyós lövészeten vettek részt.

A jó hangulatú, de vizsgadrukkal erősen átszőtt megmérettetésen a Zala megyéből érkező hivatásos vadászok közül a harmadik helyezést Jakabfi Ferenc (Nagykanizsai Erdészet), a második helyezést Csordás Béla (Bánokszentgyörgyi Erdészet) érte el. A dobogó legmagasabb fokára Nierer Vendel, a Lenti Erdészet fiatal hivatásos vadásza léphetett fel, aki július végén az országos versenyen képviseli megyénket.

További képek itt!

Forrás: Ernszt Tamás vadászati és halászati előadó – Zalaerdo.hu/Agrojager