giga agancs kiallitasSzőke Gábor Miklós vállalkozása nem lő bakot, az előzőnél is jobb évet zárt.

A Dante Birodalom Kft.-nek – beszámolója szerint – 2021-ben az értékesítésből származó árbevétele 1,12 milliárd forint volt. Ebből 1,1 milliárd forintot képzőművészeti tevékenységgel szerzett, a kötelezően csatolt kiegészítő melléklet szerint – írja az mfor.hu.

Az adózott eredmény 479,16 millió forint volt, a cég több mint megnégyszerezte nyereségét 2020-hoz képest. A beszámolóhoz csatolt taggyűlési határozat szerint Szőke Gábor Miklós ügyvezetőként úgy döntött, nem fizet osztalékot, a nyereséget eredménytartalékba helyezi.

A gazdasági portál szerint a beszámolóból arra lehet következtetni, hogy még nem készült a „A Tőzsde harca” névre keresztelt szobor (egy harcoló medve-bika), amelynek értéke a közbeszerzés szerint 197 millió forint. A befejezetlen termelés értéke 26,17 millió forint.

Dante Birodalom Kft.-nek 217 millió forintos követelése mellett csak rövid lejáratú tartozásai vannak, az pedig egy szobrász cégénél nem meglepő, hogy az anyagköltségek jelentős tételt képviselnek, 2021-ben több mint 164,2 millió forintot.

A cég 13 dolgozót foglalkoztatott; a bérköltség összesen 23,723 millió forint volt, ezen kívül feltüntettek további 398 ezer forint személyi jellegű kifizetést is. A portál emlékeztet rá, hogy Szőke Gábor Miklós ügyvezető-tulajdonosa egy másik cégnek, amely ugyanoda, a VII. kerületbe van bejegyezve, mint a Dante Birodalom.
A főtevékenységét tekintve „saját tulajdonú ingatlan adásvételével” foglalkozó azonban gyakorlatilag inaktív, évek óta minimális forgalmat bonyolít – 2021-ben éppen 6,95 millió forintos nettó árbevételt hozott, és 7400 forintos adózott eredményt.

Forrás: 24.hu