Nyomtatás
Találatok: 411
kulonleges rokaCsongrád – Csanád megyei Vadász Szövetség Árpádhalmi vadászterületén,Marjai Péter és munkatársa őzbak utánkeresésre indult a „Nagyfeszültség” alatti tarlóra.

Az előző nap, egy német vendégvadász rálövést tett egy őzbakra, aminek a nyomát keresték az egyik mezőgazdasági táblában. Munkájukat nehezítette a nagy meleg, és egy sűrű kukoricaállomány is, mivel az őzbak ode ugrott be.

Marjai Péter elhúzódott az egyik oldalra, hátha megpillantja az őzbakot a közeli földúton. Semmi nem mozdult, kivéve egy vörös rókát, ami tőle megközelítőleg 400-500 méterre lehetett az úton. Szájjal azonnal “cuppogást” utánzott. A róka azonnal megfordult és kocogva elindult a hang irányába. Nem sok esély volt a sikerre, de a róka egyre közeledett. Egy bizonyos távolság után, az óvatlan ragadozó megállt és keresztbe fordult a vadásznak. Ekkor el is dörrent a .270-es Winchester, megközelítőleg 180 méter távolságból. Az oldalát mutató vörös róka azonnal tűzben rogyott. A birtokbavételnél tűnt fel a terítékre hozott vörös róka különleges, pöttyözött szőrzete. Az 1993-óta vadászó Marjai Péter nem tudott magyarázatot találni erre a különleges színváltozatra. Vélhetően genetikai okai lehetnek a pettyezet szőrzetnek – foglalta össze tapasztalatait a szerencsés vadász.

Írta: Dr. Szilágyi Gergely

Forrás: Agrojager