Nyomtatás
Találatok: 396
hurok orvvadasz vadkameraA vadkamera buktatta le az orvvadászt.

A Kaposvári Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy hurokkal ejtette el az őzbakot a Kaposvár környéki erdőben.

A negyvenes éveiben járó vádlott 2022 áprilisában egy tiltott vadászati eszköznek minősülő hurkot helyezett ki a lakóhelyéhez közeli erdőben azért, hogy a hurokba szoruló vad húsát később ellopja és feldolgozza. Néhány nap elteltével a férfi egy elpusztult őzbakot talált a hurokban, amely viszont ekkorra már rothadásnak indult, így emberi fogyasztásra alkalmatlanná vált.

A vádlott ezért a 200 ezer forint vadgazdálkodási értékkel bíró őzbaknak – az eredeti szándékától eltérően – csak a trófeáját lopta el, azonban a közelben kihelyezett vadkamera felvételei alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, az eljárás során pedig az ellopott trófeát is lefoglalták.
A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Forrás: Kapos