Nyomtatás
Találatok: 281
vadutkozes vadbalesetAz elmúlt hétvége sem telt el szarvaselütések nélkül, kérjük fogadják meg baleset-megelőzési tanácsainkat!

Mint ahogy korábban már említettük, szeptembertől novemberig tartó párzási időszakuk alatt bármikor találkozhatunk az úttestre kifutó szarvasokkal Veszprém megyében is. A vadelütés miatt bekövetkező balesetek legtöbbször anyagi kárral végződnek, azonban súlyos személyi sérüléssel is járhatnak.

Az elmúlt napokban Veszprém megyében több vadbaleset is történt. Egy távolsági autóbusz elé 2022. szeptember 23-ára virradó éjszaka Tés külterületén futott egy szarvas, melyet a sofőr elütött járművével. Egy autós 2022. szeptember 23-án este tartott Zalahaláp felől Tapolca irányába, amikor szintén egy szarvas ugrott elő a fás-bokros területről, majd 2022. szeptember 24-én este Devecser külterületén, 2022. szeptember 25-én reggel pedig Márkó határában váltott át az úttesten vadállat, melyeket a sofőrök az azonnali vészfékezés ellenére elütöttek.

Ha őszi hónapokban lakott területen kívül közlekedünk, számolni kell a vadállatok megjelenésével. Készüljünk fel előre a vadon élő állatok által okozott veszélyhelyzetekre, és tegyünk meg mindent a balesetek megelőzéséért!

Forrás: Rendőrség