Nyomtatás
Találatok: 253
medvekA jelentések szerint a férfi több sérülést is szerzett, de a hegyimentőknek sikerült időben kórházba szállítaniuk, hogy megfelelő ellátást kaphasson.

A TASR szlovák hírügynökség beszámolója alapján nemrégiben egy turista útvonalon történt medvetámadás, amelynek következtében egy 38 éves férfi sebesült meg, akire futás közben támadt rá az állat, először az arcát és a fejét megsebesítve, majd az egész testét harapdálni kezdte.
A hegyimentők szerint a férfi több sérülést is szerzett, de sikerült időben kórházba szállítaniuk, hogy megfelelő ellátást kaphasson. Az odaúton pedig végig eszméleténél volt, bár a jelenlegi állapotáról egyelőre nincs hír – írta az Új Szó.

Korábban egy merőben más incidensre került sor, amikor a támadó, feltehetően egy orvvadász brutális módon kivégzett egy mindössze kétéves medvét, amelyre az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) bevetési egysége talált rá, miközben egy másik egyed után kutattak.
Az egység négy napon át keresett egy medvét, amellyel az volt a legnagyobb probléma, hogy a bocsaival együtt rendszeresen visszatért a lakóházak közé, a helybeliek legnagyobb riadalmára, később azonban sikerült a nyomára bukkanniuk, így hatástalanították az állatot.

Forrás: Liner