Nyomtatás
Találatok: 446
szegedi diakhajtas2022. október 26-án Szegeden, az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tanulói nagyvadhajtást rendeztek.

Az iskola elsőéves diákjainak „erdészavatóját” nézhették végig Szeged belvárosában azok a szerencsések, akik éppen jókor voltak a belvárosban, kora délután.

Az elsőéves diákok a hátukon különböző bőrökkel futottak végig a Kárász utcán, ahol a „vadászok” jelképesen terítékre hozták az új diákokat. A jobb azonosítás érdekében, minden elsős nyakában névtábla lógott.

A Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban minden diáknak „keresztapja” van, aki mindenben segíti, védi a “keresztfiát”. A kapcsolat sok-sok éven át megmaradhat, erősítve az erdész szakma kohézióját. A hagyomány az iskolával egyidős, amelyet időjárástól függetlenül minden évben megrendeznek.

A kellemes őszi időben, a terítékre hozott diákok, a földön feküdve hallgatták végig az iskola kürtegyüttesének szignáljait. A rendezvény végén minden keresztapa három jelképes ütéssel fogadta erdésszé az iskola új tanulóit, akik a következő évtizedekben hazánk erdeit kezelhetik.

Írta és fényképezte: Dr. Szilágyi Gergely

Forrás: Agrojager