Nyomtatás
Találatok: 307
rendorseg helyszineloA szécsényi nyomozók orvvadászat gyanúja miatt hallgattak ki egy 62 éves férfit.

A nógrádi rendőrök január 14-én 23 óra 5 perckor Nógrádmegyer belterületén, a Petőfi úton ellenőriztek egy 62 éves helyi lakost. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a vadászatra jogosult és fegyvertartási engedéllyel rendelkező férfi január 13-án 18 óra és 19 óra közötti időben a település külterületén vadászott, és kilőtt egy dámszarvas borjút. A vad elejtését a gyanúsított nem jegyezte be az Egyéni Vadászati Napló és Terítéknyilvántartási könyvbe – tájékoztatott a friss hírekről Király-Kollár Ramóna rendőrségi szóvivő.

Mint megtudtuk, a helyi férfi a feldolgozott állat húsát engedély nélkül a lakóhelyére vitte és saját célra szerette volna felhasználni. A rendőrök a vadász otthonában kutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított állat húsát és a házigazda öt darab engedéllyel tartott vadászfegyverét. Emellett a hatóság visszavonta a férfi fegyvertartási engedélyét.

Az egyenruhások a férfit elfogták és előállították a Szécsényi Rendőrkapitányságra, ahol orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Forrás: Friss Hírek