Nyomtatás
Találatok: 390
facanvadaszat kiskunfelegyhaza2022. január 14-én, Bács-Kiskun vármegyében, Kiskunfélegyházán, a Pákai Vadásztársaság területén fácánvadászatot szerveztek helyi-, és vendégvadászoknak. 

A városban két vadásztársaság működik. A Pákai Vadásztársaság Kiskunfélegyházától balra terül el. Szarka Vincze, a társaság vadászmestere tartotta meg a reggeli eligazítást a megközelítőleg 30 vadász, és a hajtók részére.

A reggeli köd szerencsére szinte azonnal eltűnt az Alföldről, ahol tiszta időben kilométerekre el lehet látni – mesélte lapunknak Fehér Péter, kecskeméti vendégvadász. Annak ellenére, hogy a város a Kiskunság szívében helyezkedik el , itt a feketeföld a jellemző talajtípus. Mivel jelentős csapadék hullott az előző napokban, a talaj felázott. A ragadós sár megnehezítette a vadászok dolgát, de a különböző időjárási anomáliák is részei a vadászatnak. A kora tavaszi időben gördülékenyen, jól szervezetten, kezdődött el a fácán vadászata. Körülbelül minden hajtásban 10 fő volt az elálló vadász. A rövidebb hajtásokat úgy szervezték meg a helyiek, hogy senki ne fáradjon el túlságosan. A vadászok a hat, hét hajtás alatt rendkívül sokszínű, fás, bokros, nádas területet jártak végig. A napsütéses időben a fácánkakasok szépen repültek. A hajtók és a leállók is sok-sok madárral találkoztak. A nap végén, a terítéken 95 fácánkakas feküdt – zárta beszámolóját Fehér Péter.

Forrás: Agro Jager News