Nyomtatás
Találatok: 206
muflonKóbor kutyák téptek szét több tucat muflont a Somoskői Vadasparkban. Az életben maradt példányok nagy része is megsérült.

A Somoskői Vadaspark muflon állományának háromnegyede elpusztult miután kóbor kutyák tévedtek a park területére – írja a nool.hu, Nógrád vármegyei hírportál.
Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője megerősítette, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, majd az ott élő negyven muflonból harmincat széttéptek. Az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék 10 pedig többnyire sérült – tette hozzá.

A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt. A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat – nyilatkozta a lapnak Lévárdi György.

Az erdészeti vezető kiemelte, hogy a gyermekek nagyon szerették ezeket a nagyvadakat, és sok család látogatott el a vadasparkba. A támadás másnapján is éppen egy óvodáscsoport érkezett volna a parkba látogatóba, de a történtek miatt le kellett mondaniuk a programot. Lévárdi György azt is közölte, hogy az esettel kapcsolatos jogi lépéseket megtették, és keresik a megoldást a kialakul helyzetre.

Forrás: Index