Nyomtatás
Találatok: 298
csaknem 25 ezren latogattak ki a fehova kiallitasraA 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo.


A térség vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóján többek között Belgium, Dél-Afrika, Namíbia, Olaszország és Pakisztán is képviselteti magát.

A Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás keretében az érdeklődők szakmai eseményeken és közönségprogramon vehetnek részt, trófea-, fegyver- és solymászbemutatót láthatnak, előadásokat, élménybeszámolókat és vadászkürtversenyt hallgathatnak meg.

Programok vadászoknak és természetkedvelőknek
A vadászok és természetkedvelők a HUNGEXPO legnagyobb, A jelű pavilonjában ezúttal is számos szakmai- és közönségprogramon vehetnek részt, köztük trófeabemutatók- és bírálatok, kerekasztal beszélgetések, vetítések és élménybeszámolók.

Az elmúlt években megszokott állandó programok között idén is lesz FeHoVa lőtér, fegyvertartási és tárolási bemutató a BRFK szervezésében, solymász bemutató és rendellenes trófeák szemléje. A Vadász színpadon rendezik a Vadászkürtös Fesztivált, a IX. Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Versenyt, valamint a XI. FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot. Ugyancsak a Vadász színpadon lesz látható Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójának előadása „Afrika csodadoktora, a természetbúvár Sáska László (Hemingway orvosa)” címmel. A Madárkórház Alapítvány rendezésében „Vadmadarak rehabilitációja és repatriációja” címmel tart előadást Dr. Déri János, az ismert madárgyógyító.

A 2020–2022-es vadászidények legjobb magyar nagyvad trófeáiból összeállított válogatás, a Nadler-trófeaszemle négy napon keresztül várja az érdeklődőket. Szunyoghy András grafikusművész „Vadállatok anatómiai rajzai” címmel rendezett kiállítása mellett idén vadász karikatúra bemutató is lesz.
Először lesz a FeHoVa-n aukció: Hidvégi Béla bocsájtja árverésre személyes tárgyait; a tárgyakra a helyszínen és online is lehet licitálni. A befolyt összeg teljes egészében a Vadásztrófea Alapítvány vadvédelmi és edukációs programjait támogatja.


Csaknem 22 ezer literes óriásakváriumban édesvízi halakat mutatnak be, a gyermekeknek horgászsulit szerveznek, és az állami horgászvizsgát is letehetik a látogatók.
A kiállítással egy időben tartják majd a FeHoVa-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást, valamint az Országos terepíjász és 3D versenyt - írták.
A FeHoVA honlapján megtalálhatóak a látogatói információk és a belépőjegyekről szóló tájékoztató. Ugyanitt olvasható a részletes programkínálat és a rendezvény nyereményjátékainak felhívása is.

A FeHoVa kiállítás alatt a Suzuki standon (A pavilon 106) két játékban is részt vehetnek az érdeklődők. A főnyeremények: egy-egy teljes hetes tesztvezetés Suzuki Jimny vagy S-CROSS modellekkel. A játék vasárnapig tart, a részletek megtalálhatók az I love Suzuki Facebook oldalon.

A legutóbbi FeHoVA az ideinél valamivel kevesebb, megközelítőleg 200 kiállítóval csaknem 25 ezer látogatót fogadott - közölte a Hungexpo.