Nyomtatás
Találatok: 237
vigyazz vadaszat tablaNem jogerősen egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság kedden a 2020-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón történt vadászbaleset vádlottját.


Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a férfit foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, a felfüggesztett szabadságvesztés mellett hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint 2020. május 15-én a vádlottat egy vendégvadásztató vitte ki egy újfehértói vadászterületre, ahol átengedte neki a tulajdonában lévő vadászfegyvert, melynek működését és használatát előző nap megmutatta számára, mivel a vádlott ilyen típusú vadászfegyvert szeretett volna magának vásárolni - ismertette.

A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de a mintegy hatezer méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, Újfehértó lakott területe felé tartott fegyvercsővel végezte el, melynek során egy vétlen lövést adott le.

A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt lövedék egy két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit talált el, aki életét vesztette - tette hozzá Bartha Andrea.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: MTI