Nyomtatás
Találatok: 220
sportvadasz kepzes hortobagySportvadászképzés indul a Hajdú-Bihar vármegyei Hortobágyon, ahol egyedülálló módon, egyben bonyolítják le mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati órákat.

Országosan elismert, mintegy 14 magasan kvalifikált szakembert kértek fel a képzésre. Az elméleti órákat a vadásztársaság pihenőparkjában, a gyakorlati órákat pedig, a társaság vadászterületén és a Hortobágyi Sportlőtér Kft., Magyarország legújabb szabadterületű lőterén tartják meg. Közel egy éves előkszítő munka után most indul az első vadásztanfolyam – tájékoztatta az Agro Jager Newst Varga Ferenc, a Hortobágyi Földtulajdonosi Vadásztársaság elnöke.

Különleges helyszíne a sportvadászképzésnek a Hortobágyi Földtulajdonosi Vadásztársaság vadászháza és a Hortobágyi Sportlőtér, amelyet alig három éve adtak át. Sportvadászképzésünk egyedi, mert a gyakorlati órákat a társaságunk vadászterületén tartjuk. Az elmúlt években áttörő sikereket értünk el a mezeinyúl-gazdálkodásban. A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kutatási helyszíneként is prioritás a magas színvonalú szakmai munka. Éves szinten 1200 mezei nyulat és 4000 vízi vadat hozunk terítékre. Ebben a munkában tradicionálisan együttműködünk a természetvédelemmel és a képzés alatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy bemutassuk az integrált szemléletű vadgazdálkodás feladatait, lehetőségeit és természetesen az együttműködés során kialakult kölcsönös előnyöket is – tájékoztatta lapunkat Varga Ferenc.

A tanfolyam 70 órás elméleti és 30 órás gyakorlati képzésből épül fel. Bemutatják az erdei, mezei és a vizes élőhelyeket. A tanfolyam összköltsége 150 000.- Ft, amelybe két rotte erejéig a lőtér használatát is beépítették.

Az oktatás időtartama 12 hét, a tanfolyam összegét, akár három részletben is be lehet fizetni. A hölgyeknek 10%, a felsőoktatásban, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulóknak 20% engedményt tudnak biztosítani.

A messzebbről, vagy határainkon túlról érkezők számára igényes, minden körülményt kielégítő, színvonalas szállást is biztosítunk a Sóvirág vendégházban és a St. Hubertus vendégházban. A tanfolyam ideje alatt, a tanfolyam résztvevői számára 50%-os szállásár kedvezményt vehetnek igénybe. Tekintettel az őzbakvadászat közelgő idénykezdetére, a foglalásokat előre érdemes lekötni – tájékoztatta az Agro Jager Newst Varga Ferenc, a Hortábágyi Földtulajdonosi Vadásztársaság elnöke.

Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M.

Forrás: Agrojager