Nyomtatás
Találatok: 125
fehova szarvasbogo kupa12. alkalommal szervezte meg a Vadászati Kulturális Egyesület a FeHoVa Szarvasbőgő Kupát, amelyen 7 magyar és 3 szlovák versenyző indult el.

Mint Erdélyi Tamás hivatásos vadásztól, többszörös szarvasbőgő bajnoktól, a nemzeti válogatott felkészítőjétől megtudtuk, a magyar csapat már öt alkalommal hozta el az Európa-bajnoki címet. A FeHoVa Kupa azért is fontos verseny, mert itt dől el, hogy kik képviselik majd Magyarországot a következő nemzetközi megmérettetésen.

A versenyt Stohl András vadász, színművész konferálta a tőle megszokott profizmussal, ami miatt még azokra is átragadt a lelkesedés, akik csak véletlenül keveredtek a verseny helyszínéül szolgáló A pavilon színpadához.

Három körben, három feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Első menetben a teheneit terelő hárembika hangját kellett utánozniuk, másodszor pedig két azonos erejű bika egymást harcba hívó hangját, végül a párviadalban győztes bikáét. Illetve nem ez volt a vége, mert a második helyért szétbőgésre volt szükség, amelynek során a két versenyző az öreg keresőbikának adott hangot.

1. Kohl József 85 pont

2. Czakó Attila 82 pont

3. Búr Zoltán 82 pont

4. Kasper Áron 76 pont

5. Csoma István 72 pont

6. Tardosi Balázs 71 pont

Forrás: Nimród