Nyomtatás
Találatok: 1801
hullottak a vaddisznók tiriac vadászterületénMintegy száznyolcvan vadkant lőttek ki a hétvégén az egykori teniszcsillagból milliárdos üzletemberré vált Ion Ţiriac bályoki magán-vadászterületén az alkalmi vadászok.

Az üzletembernek a Bihar megyei településen levő vadászbirodalmában az idén szervezték meg hatodik alkalommal a vadászatot, amelyen számos dúsgazdag külföldi üzletember is részt vett. A Ţiriac által 49 évre bérelt, 1400 hektáros bekerített területen hajtók terelték a vadászok puskája elé a vaddisznókat.
A román, német és osztrák üzleti és pénzvilág olyan ismert alakjai ragadtak ezúttal is fegyvert, mint a Volkswagen személygépkocsi-gyár igazgatótanácsi elnöke, Wolfgang Bernhard, Elan Schwartzenberg román–izraeli üzletember, a Magna Europa autóalkatrészgyár vezérigazgatója, Wolf Siegfried, Monte Carlo polgármestere, Marsan George, a Bank Austria Creditanstalt ügyvezető igazgatója, Erich Hampel, illetve Wolfgang Porsche, a Porsche-autógyár örököse.
A meghívottak magánrepülőkkel érkeztek a debreceni repülőtérre, onnan terepjárók szállították őket a Nagyváradtól 45 kilométerre fekvő, a Károlyi grófi család által alapított vadaskertbe, ahol az összesen 29 vadászt száz hajtó segítette a vadászatban.

Forrás: Új Magyar Szó