Nyomtatás
Találatok: 1607
kéktúraAz erdőgazdálkodás nemcsak pénzszerző tevékenység, nemcsak fakitermelésből és -telepítésből, vadgazdálkodásból áll.

Számos olyan eredménye van, amelynek mindenki élvezheti előnyeit.

Az emberek sétálhatnak, kikapcsolódhatnak, jó levegőn lehetnek az erdőkben, amelyek létükkel a környezetvédelmet szolgálják, s az erdészek teszik túrázásra alkalmassá bizonyos részeiket, csak ezt szerintük kevesen tudják. Minderről Dobó István, az Országos Erdészeti Egyesület szakosztályelnöke sajtótájékoztatón beszélt Győrött és átadta az Erdők a közjóért című könyvet Simon Róbert Balázs győri alpolgármesternek.

A kötetet eljuttatja régiónk többi településére is az önkormányzatokhoz az egyesüket, mert népszerűsíteni szeretné, mi mindent tesznek az erdők, az erdészek a közjóért.

Simon Róbert Balázs és Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója arról szól, hogy Győr külterületén található a 260 hektáros Püspökerdő, amelynek padjait, tanösvényét, tűzrakóhelyeit tavaly közösen csaknem 2 millió forintból felújították. Együttműködnek a mezőőri szolgálat járőrözésében is.

Aki érdeklődik az Országos Erdészeti Egyesület tevékenysége, kiadványa iránt, a www.oee.hu és a www.forestpress.hu honlapon, az 1/201-6293-as telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát  e-mail címen szerezhet információt.

Forrás: Kisalföld