Nyomtatás
Találatok: 1718
prérifarkas vadászversenyAz eltérő véleményeket kiváltó prérifarkas vadászversenyt védi a szervező klub. Gord Atkinson, az Osgoode Township Fish, Game and Conservation Club elnöke szerint a „Nagy Prérifarkas Kiszemelő Verseny” célja nem az volt, hogy arra bátorítsák a kojotokra eddig nem vadászó embereket, hogy mostantól irtsák őket. „Azért hirdettük a versenyt, hogy a kojotvadászokat a klubunkba hívjuk.”

A verseny, amely az állatvédő szervezetek felhördülését váltotta ki, lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy vadászpuskát nyerjenek. Tombolajegyet kapnak, valahányszor bemutatnak egy lelőtt prérifarkast.

Atkinson elmondta a CBC News riporterének, hogy a verseny márciusig tart, és hasonló azokhoz, amelyeket a klub már eddig is szervezett, például a szarvaslövő versenyhez, melyet az elmúlt ősszel tartottak.

A klub vezetője nem számított ilyen nagy társadalmi visszhangra, de most fontolóra vették, hogy gyűlést tartanak a vélemények megvitatására.

A prérifarkasokkal kapcsolatban sok a panasz: a ragadozókat azzal vádolják, hogy házi kedvencek és a gazdasági állatok százait ölték meg az elmúlt három év során, a szülők pedig gyermekeiket féltik tőlük.

Forrás: OrientPress