Nyomtatás
Találatok: 1731
új szakok a károly róbert főiskolánA Gazdaságinformatikus és a Szőlész-borász mérnöki alapképzési szakok mellett tízféle felsőfokú szakképzési szakot indíthat szeptembertől a Károly Róbert Főiskola.
A felsőoktatási felvételi eljárásban a Gazdaságinformatikus szakot immár a KRF Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán is választhatják a jelentkezők. A képzés célja olyan gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására, az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére. A szakon végzettek képesek az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának a növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére.

A karon hétféle felsőfokú szakképzési szakot is meghirdetnek: Banki szakügyintéző, Pénzügyi szakügyintéző, Számviteli szakügyintéző, Európai uniós üzleti szakügyintéző, Kis- és középvállalkozási menedzser, Üzleti szakmenedzser, Európai uniós üzleti szakügyintéző.

A szakokon végzettek az önálló szakképzettség birtokában is folytathatják tanulmányaikat alapképzési szakokon, ahol a felvételi eljárás során – jelenleg – 30 többletpontot kapnak.

A KRF Természeti Erőforrás-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Karának képzési kínálata a Szőlész-borász mérnöki alapképzési szakkal bővült. A szakot a vidéki felsőoktatási intézmények közül elsőként a KRF kínálja, ahol a szőlészeti és borászati ismeretek oktatása már közel öt évtizedes múltra tekint vissza. A kétciklusú, úgynevezett Bologna-folyamatnak megfelelő új szakon a gyakorlati képzés hátterét segíti többek között a KRF egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, és a Károly Róbert Pincészet. A kar felsőfokú szakképzési kínálata az Erdőgazda, a Gyógynövény- és fűszernövénytermesztő és –feldolgozó továbbá a Közösségi- civil szervező szakokkal bővültek.

Valamennyi szakot nappali és levelező tagozaton államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdet a Károly Róbert Főiskola. Az új szakok a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató c. kiadvány hivatalos kiegészítésében jelennek meg. A szakokról az intézmény weboldala - www.karolyrobert.hu - is tájékoztatást nyújt.