Nyomtatás
Találatok: 1228
bűnmegelőzési pályázat szegedenKözös erővel címmel bűnmegelőzési pályázaton nyert csaknem nyolc millió forintot az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól a Szegedi Rendőrkapitányság, az Önkormányzati Városőrség, illetve a Szegedi Vadasparkjelentették be csütörtökön a partnerek Szegeden.

A vadaspark a pénz ráeső részéből pedagógusok számára indít bűnmegelőzési oktatóprogramot a következő hetekben – mondta el az MTI-nek Veprik Róbert igazgató. Az intézmény már többször együttműködött a rendőrséggel hasonló programokban, tavaly például a zöld járőr programban több száz gyermeket oktattak a környezettudatos életre. A pedagógusoknak szervezett kurzus témái érintik az illegális szemétlerakókat, az illegális fakivágást, az orvvadászatot, az állatkínzást. A program során 30-40 főre számítanak, akiknek a közvetítésével több száz gyermekhez juthat el a környezettudatos gondolkodás.
A rendőrség részéről több olyan kiadvány készül, amelyet különböző társadalmi szervezetek fel tudnak használni önálló bűnmegelőzési képzésre – közölte Zélity László, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője. Emellett az idei kiemelt feladat a graffitiellenes harc folyatása lesz. A korábbi pályázatból nyitottak egy honlapot a legális falfirkákról; ezen megtalálhatók azok a pontok a városban, ahol legálisan lehet rajzolni, illetve számos más információ a graffiti történetétől, az illegális rajzért járó büntetésről. Az újonnan elnyert pénzből készül majd egy kisfilm is, fiatalok részvételével, szintén ebben a témakörben.
A városőrség is oktatással, élménypedagógiai bemutatókkal készül.

Forrás: MTI