Nyomtatás
Találatok: 1141
tarrá vágták az erdősávotHárom fa kivágását engedélyezte a polgármester a kisebbségi önkormányzat számára, annak tagjai azonban a teljes erősávot tarra vágták.
A tavaly januári nagy hidegben arra kérte Heves polgármesterét Balogh Jánosné, a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke, hogy a város adjon fát a településen élő cigányoknak, mert nincs mivel fűteniük, fáznak. Csáki Zsigmond a Juhász-tanyára vezető úton kijelölt három vágásérett fát azzal, hogy azok térítési díj nélkül kivághatók és elszállíthatók saját használatára.
A jó szándék vezette segítségadást követő hétvégén a kisebbségi önkormányzat tagjai kivonultak a megjelölt helyszínre és tarra vágták a teljes erdősávot. A városvezetés döbbenten értesült a motoros fűrészekkel végzett pusztításról, amelynek mértéke sokszorosan meghaladta az engedélyezett mennyiséget, s feljelentést tett a rendőrségen.
A napokban megszületett az elsőfokú bírósági ítélet, amelyben a hevesi kisebbségi önkormányzat elnökét egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották. Az érintett azonnal fellebbezett, így a döntés egyelőre nem jogerős.

Forrás: Heol