Nyomtatás
Találatok: 1295
vadételfőző versenyFinomságok | Vadhúsból készült étkek főttek pénteken a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolában, ahol egy héttel korábban bor- és pálinkaverseny zajlott.
Szakképző Iskolában, ahol egy héttel korábban bor- és pálinkaverseny zajlott.

A vadételekkel, a borokkal és a pálinkákkal is elégedett volt a zsűri, az Észak-magyarországi Régió településein élő és tevékenykedő erdészeknek, vadászoknak meghirdetett versenyen. A 11 szabadtűzön főtt finomság közül a Nagy Zoltán mesterszakács által vezetett zsűri a Nógrád megyei Szánas Vadász Társaság nyárson sült vaddisznósonkáját ítélte a legjobbnak.

A versenybe benevezett 62 bor közül fehérbor kategóriában Dunai György 2008-as Hárslevelűje, vörösborok közül Stumpf János 2006-os Kékfrankosa és a Károly Róbert Főiskola 2009-es Pinot Noir Kékfrankos Cuvée-je, különleges borokból Galambos Imre 2005-ös 6 puttonyos Tokaji Aszúja lett a legjobb.

A pálinkák versenyében 55 mintából kellett választania a zsűrinek. Ezek közül Kovács László és Balázs Gábor birsalmája lett az első a valódi gyümölcsből készültek kategóriájában. A legjobb vadgyümölcs pálinka Tóth Zsolt kökénypálinkája lett, szőlőpálinkák közül Galambos Imre muskotály szőlője lett a győztes, míg az ágyaspálinkák közül Jákli Károly vilmoskörte ópálinkája nyerte el a zsűri tetszését.

Forrás: Heol