Nyomtatás
Találatok: 1637
vaddisznó etetésGemenc | A zord időjárás miatt emelt adagú takarmánnyal eteti az állatokat a Gemenc Zrt.
A szarvasok, őzek, vaddisznók és apróvadak naponta kapnak friss eleséget. A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság már nyáron felkészült a keményebb télre, többek között ekkor töltötték fel a szénaetetőket. A takarmányt a vadászok lovas fogattal vagy éppen traktorral viszik a helyszínre.

A nagyvadak főleg lucerna szénát és almatörkölyt, a nyulak, a fácánok és a foglyok szemes takarmányt, kukoricát kapnak. A Gemenc Zrt. figyelmet fordít arra, hogy a fakitermelés ütemezésekor a téli időszakban elsősorban a nemes nyár, a fehérnyár és fűz állományok termelését végezzék, mert ezek ágainak kérge, főleg a jelentős vitamin és nyomelem tartalom miatt a szarvasok számára fontos eledel.

A könnyebb megközelíthetőség érdekében az erdőgazdaság folyamatosan hómentesíti a vadetetők környékét és a hozzájuk vezető utakat. Összetörik a területen található jégpáncélt is, ezzel megelőzik azt, hogy a szarvasok, őzek az élesre fagyott jég miatt sérülést szenvedjenek. Ugyancsak a téli vadgazdálkodás része az állatállomány gyarapodásának elősegítése. Idén hamarabb ellettek a vaddisznó kocák, ezért a szakemberek ügyelnek arra, hogy nyugalmuk legyen az utódaikat ápoló állatoknak

Forrás: Teol