Nyomtatás
Találatok: 1587
hurokkal dolgoztak a rapsicokVéres húzásnyomok a gadácsi erdőben; a hűtőben találtak a rendőrök a vadhúsra.
A hurok olyan, mint a taposóakna: tíz év múlva is rabul ejti az állatot. Orvvadászokat fogtak a marcali rendőrök kedden este Kelevízen - értesítette lapunkat Búzás László, a marcali rendőrkapitányság vezetője. A tapsonyi Petőfi Vadásztársaság területén három elkövető hurokkal ejtett el egy 3 éves szarvasbikát. A gadányi polgárőrök, a vadászok és a rendőrség működött együtt.
- A gadányi polgárőrök jelezték: véres húzásnyomokat találtak a hóban - mondta Gelencsér Gábor hivatásos vadász. - A mesztegnyői körzeti megbízottak kezdték a nyomrögzítést. Közben a polgárőrök egy gyanús autóra figyeltek fel.
A gépjárműnek Kelevízen akadtak a nyomára - mondta a rendőr alezredes. -, a hóban rögzített guminyomok is egyeztek, továbbá véres nyomokat is találtak az autóban. Korona Ernő, Kovács Róbert és Schrenk Tamás körzeti megbízottak a házkutatás során megtalálták az elejtett szarvasbika húsát a hűtőben, sőt, a család meg is vacsorázott belőle aznap este.
Az egyik elkövető egy 19 éves férfi, a másik egy kelevízi apa és 17 esztendős fia. Mindannyian beismerték tettüket, azt vallották, hogy két nappal korábban helyezték ki a hurkot a gadányi erdőrészben.
Lancz Tamás, a tapsonyi Petőfi Vadásztársaság-hivatásos vadásza elmondta: a hároméves szarvasbika vadgazdálkodási értéke hatszázezer, míg a, húsértéke százezer forint. - A nyomkövetés során a szarvasbika testrészei, és a véres kesztyűk sorra kerültek elő - tette hozzá Gelencsér Gábor. - A trófeát is megtaláltuk, néhány év múlva koronás agancs lehetett volna belőle. Sajnos nem sok esélyünk van az orvvadászok ellen, az őzek 15-20 százalékát hasonló módon ejtik el a környéken, és csak 2-3 évente sikerül elfogni a tetteseket. A hurokkal egyébként az egyik legnagyobb probléma, hogy olyan mint a taposóakna, még tíz év
múlva is megfogja a vadat. Búzás László hozzátette: az elkövetők autóját is lefoglalták a rendőrök, továbbá a házkutatás során két kerékpár is előkerült, melyeket szintén lefoglaltak, az egyikről kiderült, hogy januárban lopták el Mesztegnyőről.
A tettesekre legfeljebb három évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki.

Forrás: Somogyi Hírlap