Nyomtatás
Találatok: 1183
lopják a rókák a baromfitA vadászok segítségét kérte Tab polgármestere, mert a rókák kikerülik a csapdákat és ellopják a baromfit a településen.
Rókák járják a tabi utcákat és bemerészkednek a baromfiudvarokba is, kárt okozva a gazdáknak – ezt a legutóbbi testületi ülésen jelentette be Szigethy Szilárd evangélikus lelkész, önkormányzati képviselő. Hozzátette: sok pusztítást okoznak, és veszélyt rejthet az is, hogy esetleg veszettek. Az önkormányzat korábban is tett lépéseket, hogy a városba merészkedő rókákat megfogja. Csapdákat helyeztek ki Tab több pontján: legutóbb a temetőben, azt megelőzően az evangélikus templom közelében, illetve a szociális otthon területén – sikertelenül. Különösen a külterületekhez közel eső utcák lakói vannak veszélyben. Megnyugvásra talán az adhat okot, hogy a város területén még nem találtak veszett rókát.

Schmidt Jenő polgármester a képviselő-testület ülésén azt javasolta, hogy a vadászok lőjék ki a rókákat is. Hozzátette: tudja, hogy belterületen erre nincs lehetőség, ezért a külterületi részen, az erdőkben kell irtani a ravaszdit. A megoldás érdekében levelet írtak a vadásztársaságoknak.

Forrás: Sonline