Nyomtatás
Találatok: 1576
vértesi erdő zrtTuristáknak csak a kijelölt turistautakon. Február 15-étől korlátozza az erdőterületek látogatását, ugyanakkor saját kezelésű vadászterületein megtiltja a hullott agancs gyűjtését a Vértesi Erdő Zrt.
Az intézkedés kiterjed a Vértes hegység egész területére; a Gerecsében a Tatabánya, Vértesszőlős, Baj, Agostyán, Vértestolna, Tarján, Csabdi, Óbarok, Szárliget településekkel körülhatárolt területre; a Kisbér, Bakonysárkány, Ácsteszér, Csatka, Réde között fekvő állami erdőterületekre. A gondozott turistaútvonalak kivételével csak a szakszemélyzet, az engedéllyel rendelkezők, a vadászatra jogosultak tartózkodhatnak a felsorolt erdőkben. A természetkedvelő turisták továbbra is látogathatják a fent megjelölt erdőket, de csak a kijelölt turistautakon.
Az intézkedés május 15-ig lesz érvényben, betartását a Vértesi Erdő Zrt. a rendőrséggel együttműködve ellenőrzi. Az előírás megszegője 50 000 forint pénzbírsággal sújtható. - Rendkívül nagy az erdőt járók felelőssége - hangsúlyozta dr. Széles Attila, a részvénytársaság vezérigazgatója. - Egy tavalyi túra ideje alatt például egy megriadt szarvastehén nekifutott egy kerítésnek, és a nyakát törte. A szaporulat még nagyobb veszélyben van, éppen ezért vezetjük be az erdőlátogatási korlátozást Sajnos a tilalmat áthágok miatt egy éve megtörtént, hogy egy kocának a teljes szaporulata, 11 malac pusztult el egyszerre.

Forrás: 24 Óra