Nyomtatás
Találatok: 1281
újabb vizsgálat Bnedek Fülöp ellenÚjabb, Benedek Fülöpöt érintő ügyben indult vizsgálat. Újabb ügyészségi vizsgálat indult Benedek Fülöp államtitkári tevékenységével kapcsolatban.
Ezúttal a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség indított el egy eljárást, mivel a gyanú szerint egy állami erdővásárlás során korrupció történt
Befolyással való üzérkedés bűntettének gyanújával indított eljárást egy Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt államtitkárát is érintő üggyel kapcsolatban a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség. Lapunk ügyészségi forrásból arról értesült, hogy már kihallgatták azt a levélírót, aki állította: Kecskemét környéki erdejét 2004 végén a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) úgy vásárolta meg 105 millió forintért, hogy az összegből ötmillió forintot szinte azonnal tovább kellett adnia egy Benedek Fülöpre hivatkozó személynek.
A vádhatóság által szervezett kihallgatáson előkerültek a pénzmozgásokat bizonyító bankszámlák is. Az ügyben két tanú is van, mivel a levélíró állítása szerint tulajdon fia vitte el az ötmillió forint kenőpénzt Nagy Bélának, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. volt gazdasági igazgatójának. A levélíró azt állítja, hogy Nagy Béla 2004 decemberében azért kérte a kenőpénzt, hogy azt továbbadja Benedek Fülöpnek, aki akkor az agrártárca államtitkáraként az NFA-t is felügyelte, vagyis azt az állami szervezetet, amely az erdővásárlást lebonyolította.
A szóban forgó levelet Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója küldte tovább idén január elején az ügyészségnek. Az érdekvédelmi vezető január közepén tartott tájékoztatója után lapunk megkereste Nagy Bélát is, az iránt érdeklődve, hogy megfelelnek-e a valóságnak a bemutatott levélben megfogalmazott vádak. A kiskunsági erdőgazdaság volt gazdasági igazgatója kérdésünkre előbb azt feltételezte, hogy valakit „ki akarnak nyírni". Miután jeleztük, hogy egy levél tartalmáról van szó, úgy nyilatkozott, hogy „ilyen hülyeséget még nem hallott", és hogy annak tartalma nem igaz. Mint ismert, a közelmúltban Benedek Fülöp kénytelen volt lemondani a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél betöltött agrárportfolióért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciójáról, miután a Heves Megyei Bíróság első fokon december elsején másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint hárommillió forintos pénzbírságra ítélte egy pákozdi földügylet kapcsán hivatali visszaélés bűntette miatt.

Forrás: Magyar Nemzet