Nyomtatás
Találatok: 1089
a rókák bemerészkednek a baromfiudvarra isRókák járják a tabi utcákat. Bemerészkednek a baromfiudvarokba is, nem kis kárt okozva a gazdáknak.
Ezt a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén Szigethy Szilárd evangélikus lelkész, önkormányzati képviselő vetette föl. Hozzátette: nem csak pusztítást okoznak, veszélyt rejthet az is, hogy esetleg veszettek. A tabi önkormányzat korábban is tett lépéseket, hogy a városba merészkedő rókákat befogassa. Csapdákat helyeztek ki Tab több pontján: legutóbb a temetőben, azt megelőzően az evangélikus templom közelében, illetve a szociális otthon területén. – Sajnos, a csapdák kihelye zése nem hozott kellő eredményt - mondta Schmidt Jenő polgármester. – Különösen a külterületekhez közel eső utcákban tűnnek föl  gyakran a ravaszdiak továbbra is.
 Megnyugvásra talán az adhat okot, hogy a város területén még nem találtak veszett rókát, Schmidt Jenő a képviselő-testület ülésén is felhívta a vadászok figyelmét: lőjék ki a róká kat. A polgármester hozzátette: tudja, hogy belterületen erre nincs lehetőség, ezért a külterü leti részen, az erdőkben kell irtani.

Forrás: Somogyi Hírlap