Nyomtatás
Találatok: 1454
riport a vadászatrólErdőn-mezőn követi a vadászokat A hely keddenként jelentkező sorozatában a vezető riporter, Farkas Erika és a szerkesztő, Visy László.


Február 9-én indult, és négy, egymást követő kedden hangzik el az MR1-Kossuth Rádió A hely című riportműsorának új sorozata. Erdőn-mezőn követte a vadászokat a vezető riporter Farkas Erika, és a szerkesztő Visy László.


Hallgassa meg a sorozat első részét!


Első alkalommal a Gödöllő környéki valkói erdészetből, a csodálatos téli tájról jelentkezik A hely című riportműsor. (Itt készült a képgaléria is.) A mély, fagyott hó, a hideg sok vadnak a pusztulást jelentené, ha nem etetnék őket nap mint nap a hivatásos vadászok. Miközben terepjáróval hordtuk a kukoricát, muflonokat és szarvasokat is láttunk – és közben természetesen szóba kerültek a hazai vadászat legégetőbb kérdései is.

Hallgassa meg a sorozat második részét!

Orvvadászok nyomait kerestük a Gödöllő környéki erdőben. Akár minden tizedik elejtett nagyvad illegálisan kerül terítékre. A törvényi szabályozás nem segíti a vadorzók visszaszorítását. Műsorunkban megszólalt egy öreg rapsic is.

Hallgassa meg a sorozat harmadik részét!

Nőtt vagy csökkent a vadászbalesetek száma? Milyen érvei vannak a vadászat ellenzőinek? Két olyan kérdés került ezúttal terítékre, amelyről a vadásztársadalom nem szívesen beszél…

Hallgassa meg a sorozat negyedik részét!

Fácánvadászatra voltunk hivatalosak az Országos Magyar Vadászkamara megyei titkáraival együtt. A hajtóvadászat kapcsán a hagyományos és tiltott vadászati módokról is beszéltünk, szóba került az ilyen vadászatok biztonsága – és persze közben ropogtak a puskák, több-kevesebb sikerrel.

Forrás: MR1 Kossuth