Nyomtatás
Találatok: 1738
ellopták a trófeákatBabócsa | Tízmilliós kárt okoztak tolvajok a babócsai vadásztársaságnak. A helyi vadászházból a trófea bíráltatás után eltűnt nyolc szarvasagancs.
Az állatokat még a télen lőtte néhány ausztriai vendégvadász, értékük mintegy tíz millió forintra becsülhető. Ez már nem az első eset, hogy ismeretlenek trófeákat loptak a vadászházból; három éve két agancs tűnt el, amelynek azóta sem bukkantak a nyomára.
- Égetően szükségünk lett volna erre a pénzre, ezért mélységesen fel vagyok háborodva – fogalmaz Péter István, a Babócsa és Környéke Földtulajdonosi Közösség Vadásztársaságának elnöke.

– A vadkártartozásunkat és egyéb költségeinket ki tudtuk volna fizetni, és még néhány millió maradhatott is volna a szervezet kasszájában.
A nyomozás jelentős értékre elkövetett lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt folyamatban van. Kovacsics Csaba a barcsi rendőrség bűnügyi osztályvezetője elmondta: egy ellopott agancsot már lefoglalt a rendőrség, és a helyszíni szemlék után vizsgálnak minden szálat. Hozzátette: az ügy komoly szakértelmet, precizitást érdemel. A törvény az agancslopókra egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthat le.

Forrás: Sonline