Nyomtatás
Találatok: 1154
a válság menti meg a medvéketA gazdasági válságnak köszönheti létét számos barna medve Bulgáriában, ugyanis a kedvezőtlen anyagi körülmények között, a vadászok nem engedhetik meg maguknak, hogy több tízezer eurót fizessenek egy-egy elejtett óriás után.
"Vadászok számoljatok, mielőtt céloztok!" - tréfálkozott a bulgár 24 Csasza című napilap, miután egy francia vadász arról számolt be, hogy kénytelen volt szándékosan elmulasztani egy hatalmas barna medvét, mivel nem tudott volna 19 ezer eurót (5 millió forint) fizetni a trófeáért. Bulgáriában ugyanis minden elejtett medve után, az állat méreteivel arányos összeget kell fizetniük a vadászoknak.

A pórul járt francia vadász később megpróbálta rávenni a Bulgária déli részén elterülő Rakitovo vadászterület hatóságait, hogy "egy kisebb és olcsóbb" medvére vigyék el őt vadászni, a hivatal azonban visszautasította a kérést - számolt be a napilap.

A bulgár Standard News napilap szerint a Rodope hegységben elterülő Borovo vadászterület egyik hatalmas barnamedvéje is a méreteinek köszönheti, hogy még életben van. A nagyjából 25 ezer eurót (6,7 millió forint) érő termete miatt ugyanis a vadászok igyekeznek távol maradni a pompás zsákmánytól.

Forrás: MTI